Vogels

Vogels
Weergegeven:
Sorteren op:

Vogelhuisje - Nestkast XL Blauw dak

Vogelhuisje - Nestkast XL Blauw dakVogelhuisje XL blauw dak is een super leuk huisje voor aan de b..

€11,95 Excl. BTW: €9,88

Voederhuisjes bij Sfeertjemaken

Voederhuisjes zijn al jaren populair. Bij Sfeertjemaken bieden wij een groot aanbod aan voederhuisjes in allerlei verschillende kleuren, vormen en formaten. Wil je zelf een voederhuisje kopen? Dan is het verstandig om eerst te bedenken wat voor soort voer u wilt aanbieden. Er zijn verschillende voedzame maaltijden voor vogels zoals pinda’s, vetbollen, pindakaas voor vogels en ander vogelvoer. Wat al duidelijk is geworden, is dat de tuin een populaire plek wordt voor vogels als er iets te eten te vinden is.

Wat is de beste plek voor een voederhuisje?

Voederhuisjes zijn altijd wel een populaire plek voor vogels. Het is wel belangrijk dat vogels zich veilig voelen als ze eten. Het voederhuisje kan dus het beste op een plek in de tuin worde geplaatst waar ze een goed overzicht hebben op de omgeving. Zelfs vogelsoorten als roodborstjes, goudvinken en boomklevers voelen zich dan al snel thuis.

Verschillende soorten voederhuisjes

Voederhuisjes komen net als vogelhuisjes in veel verschillende soorten, maten en voor verschillende soorten voedsel. Pindasilo’s voldoen bijvoorbeeld weer aan andere eisen dan een pindakaashuisje.

Voedersilo’s

Voedersilo’s zijn vaak doorzichtige kokers. De voedersilo’s zijn zo ontworpen dat het voedsel de kwaliteit behoud onder alle weersomstandigheden. Een groot voordeel voor vogels, is dat zij in de natuurlijke houding het voedsel kunnen eten; dit is met de kop naar voren. De openingen waar het voedsel uit komt zijn voorzien van speciale ringen. Het is een uniek en simpel maar erg effectief!

Pindasilo’s

Pindasilo’s zijn zo ontworpen dat het voor vogels niet mogelijk is om hele pinda’s eruit kunnen halen, maar beetje bij beetje op kunnen eten. Dit is voor de veiligheid van de vogels zelf. Vooral kleinere vogels kan het eten van hele pinda’s gevaarlijk zijn. Pindasilo’s maken het dus mogelijk om vogels het hele jaar door veilig pinda’s te geven.

Pindakaashuisjes

Pindakaashuisjes komen de laatste jaren steeds meer voor. De huisjes zijn zo vormgegeven dat er een pinda pindakaas voor vogels in past. Aan de voorkant kan de vogel staan en tegelijk rechtop genieten van een feestmaal. Pindakaashuisjes geven een zeer voedzame bron voor vogels in de herfst en de winter.